9 خاصیت شگفت انگیز سیب که شما را قانع می نماید هر روز این میوه را بخورید

به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، سیب یکی از مشهورترین و سالم ترین میوه های روی زمین محسوب می گردد. منشأ این میوه آسیای مرکزی است. سیب مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان های مختلف دارد. این میوه بسیار سیرکننده است و کالری کمی دارد. بنابراین یک گزینه عالی به عنوان میان وعده به شمار می رود. مطالعات نشان می دهند که خوردن سیب برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. می توانید با سیب خام اسموتی و آب میوه درست کنید. در این مقاله از خبرنگاران مگ با خواص سیب و ارزش غذایی آن آشنا خواهید شد . زمانی که به این خواص پی ببرید، قانع می شوید که جمله ی: هر روز سیب بخورید تا از مراجعه به پزشک بی احتیاج شوید کاملا درست است. تا سرانجام مقاله در کنار ما بمانید.

9 خاصیت شگفت انگیز سیب که شما را قانع می نماید هر روز این میوه را بخورید

ارزش غذایی سیب

در ادامه ارزش غذایی یک عدد سیب خام متوسط با پوست آورده شده است.

  • کالری: 52
  • آب: 86 درصد
  • پروتئین: 0.3 گرم
  • کربوهیدرات: 13.8 گرم
  • قند: 10.4 گرم
  • فیبر: 2.4 گرم
  • چربی: 0.2 گرم

نکاتی درباره فیبر و کربوهیدرات موجود در سیب

سیب بیشتر از کربوهیدرات و آب تشکیل شده است. این میوه سرشار از قندهایی مثل فروکتوز، ساکاروز و گلوکز است. سیب بر خلاف اینکه حاوی کربوهیدرات و قند زیادی است، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد.

شاخص گلیسمی معیاری است که نشان می دهد چگونه مواد غذایی روی افزایش سطح قند خون تأثیر می گذارند. میوه ها معمولا به به دلیل اینکه حاوی فیبر زیاد و آنتی اکسیدان پلی فنول هستند، شاخص گلیسمی پایینی دارند.

همان طور که اشاره کردیم، سیب سرشار از فیبر است؛ به طوری که یک عدد (100 گرم) سیب متوسط تقریبا 4 گرم فیبر دارد و 17 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده مغذی را رفع می نماید. سیب حاوی فیبر نامحلول و فیبر محلول به نام پکتین است.

فیبر محلول با خواص متعددی برای سلامتی بدن ارتباط دارد. علت این موضوع تا حدودی به خاطر تغذیه باکتری های سالم در روده است. فیبر چون به ایجاد احساس سیری یاری می نماید، ممکن است در کاهش وزن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پایین آوردن سطح قند خون مفید باشد.

ویتامین ها و مواد معدنی سیب

سیب یک میوه بسیار مفید است که ویتامین ها و مواد معدنی متنوعی دارد. معمولا پرتقال را منبع غنی ویتامین C می دانیم، اما سیب هم معمولا منبع خوبی از این ویتامین به شمار می رود. ویتامین C که اسید آسکوربیک هم نامیده می گردد، یک آنتی اکسیدان رایج در میوه ها است. این ویتامین عملنمودهای مهمی در بدن را انجام می دهد.

ماده معدنی اصلی سیب، پتاسیم است که زمانی که به مقدار زیاد مصرف گردد، ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد. از جمله دیگر مواد مغذی سیب می توانیم ویتامین K، مس، منگنز، ویتامین های A، E، B1، B2 و B6 را نام ببریم.

سایر ترکیبات گیاهی سیب

سیب ترکیبات گیاهی مختلفی دارد که مسؤول خواص این میوه هستند. در ادامه به این ترکیبات اشاره شده است.

  • کوئرستین: یک ماده مغذی است که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی وجود دارد. بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته روی حیوانات، این ترکیب ممکن است خواص ضدالتهابی، ضدویروسی، ضدسرطانی و ضدافسردگی داشته باشد .
  • کاتچین: یک آنتی اکسیدان طبیعی است که به مقدار زیاد در چای سبز وجود دارد. مطالعات حیوانی نشان داده اند که این ترکیب عملکرد مغز و عضلات را بهبود می بخشد.
  • اسید کلروژنیک: این ترکیب در قهوه هم وجود دارد. در برخی از مطالعات نشان داده شده که اسید کلروژنیک در پایین آوردن قند خون و کاهش وزن مفید است.

خواص سیب برای سلامتی بدن

حالا که به ارزش غذایی سیب اشاره کردیم، برویم سراغ فواید این میوه . خواص سیب به توضیح زیر است.

1. ممکن است به کاهش وزن یاری کند

گفته می گردد که یکی از خواص سیب، یاری به کاهش وزن است. این موضوع چند علت دارد. تقریبا 86 درصد از این میوه، آب است. مواد غذایی سرشار از آب بسیار سیرنماینده هستند که این موضوع به کاهش کالری مصرفی یاری می نماید. آب نه تنها معده را زود پر می نماید، بلکه به طرز قابل توجهی میزان کالری مواد غذایی را کاهش می دهد.

میوه هایی مثل سیب که کالری کمی دارند، حاوی آب و فیبر زیادی هستند. یک عدد سیب متوسط فقط 95 کالری دارد، اما حاوی مقدار زیادی فیبر و آب است. چندین مطالعه نشان داده اند که مواد غذایی حاوی کالری کم در ایجاد احساس سیری، کاهش کالری مصرفی و کاهش وزن تأثیرگذار هستند.

در یک مطالعه، شرکت نمایندگان به دو گروه تقسیم شدند. گروهی سیب و گروه دیگر بیسکویت جو خوردند. نتایج این مطالعه نشان داد که گروهی که سیب خورده بودند، کاهش وزن و کاهش کالری مصرفی را تجربه کردند. این در حالی است که افرادی که بیسکویت جو خوردند، چنین چیزی را تجربه نکردند.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که فیبر موجود در سیب با کاهش وزن بدن و کاهش چشمگیر احتمال ابتلا به چاقی شدید در ارتباط است. مصرف فیبر ممکن است سرعت هضم غذا را کاهش دهد و باعث گردد با وجود مصرف کالری کمتر، احساس سیری بیشتر کنید.

فیبر ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد و باکتری های مفید موجود در روده را تغذیه کند که این موضوع می تواند به سلامت متابولیک و کنترل وزن یاری کند.

در مطالعات صورت گرفته روی خانم های دچار اضافه وزن شدید که رژیم غذایی کم کالری یا رژیم غذایی مخصوص کاهش وزن را دنبال کردند، نشان داده شد که مصرف سیب با کاهش وزن در ارتباط است.

در یک مطالعه دیگر، زنان به سه گروه تقسیم شدند و هر گروه به طور منظم سیب، گلابی یا بیسکویت جو خوردند. میزان کالری و فیبر موجود در مواد غذایی ذکر شده یکسان است. نتایج این مطالعه نشان داد که گروهی که سیب خوردند، بعد از 12 هفته 1.2 کلیوگرم وزن کم کردند، اما گروهی که بیسکویت جو خورده بودند، کاهش وزن چشمگیری را تجربه نکردند

سیب نه تنها به کاهش وزن یاری می نماید، بلکه ممکن است کیفیت رژیم غذایی را بهبود ببخشد و احتمال ابتلا به چاقی مفرط را در بچه ها کاهش دهد.

2. ممکن است برای قلب مفید باشد

یکی دیگر از خواص سیب، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. یکی از علت های این موضوع، وجود فیبر محلول در این میوه است که می تواند به کاهش سطح کلسترول خون یاری کند. سیب حاوی پلی فنول هم است که تأثیرات آنتی اکسیدانی دارد. بسیاری از این ترکیبات در پوست سیب قرار دارند.

یکی از این پلی فنول ها فلاونوئید اپی کاتچین است که ممکن است فشار خون را کاهش دهد. یک آنالیز روی چند مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف زیاد فلانوئید با 20 درصد کاهش احتمال ابتلا به سکته در ارتباط است.

فلاونوئیدها می توانند به وسیله کاهش فشار خون، پایین آوردن سطح کلسترول بد (LDL) و عمل کردن به عنوان آنتی اکسیدان به پیشگیری از بیماری قلبی یاری نمایند.

یک مطالعه دیگر به این نتیجه رسید که سیب به اندازه برخی داروها در کاهش مرگ ومیر ناشی از بیماری قلبی مؤثر است. یک مطالعه هم مصرف میوه هایی مثل سیب و گلابی را که گوشت سفید دارند، با کاهش خطر ابتلا به سکته مرتبط دانست. در این مطالعه نشان داده شد که مصرف یک و نیم فنجان (25 گرم) سیب، خطر ابتلا به سکته را 9 درصد کاهش داد.

3. با کاهش احتمال ابتلا به دیابت در ارتباط است

چندین مطالعه، بین خوردن سیب و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط برقرار نموده اند. در یک مطالعه عظیم مقیاس نشان داده شد که خوردن روزانه سیب منجر به کاهش 28 درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 شد. حتی خوردن چند عدد سیب در هفته هم می تواند فواید مشابهی داشته باشد.

این امکان وجود دارد که پلی فنول های سیب به پیشگیری از آسیب دیدن سلول های بتا در پانکراس یاری نمایند. سلول های بتا در بدن انسولین فراوری می نمایند. این سلول ها در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 آسیب دیده هستند.

4. ممکن است باکتری های مفید روده را تغذیه کند

تغذیه باکتری های مفید روده از دیگر خواص سیب محسوب می گردد. سیب حاوی پکتین است که نوعی فیبر بوده و به عنوان پری بیوتیک عمل می نماید. این یعنی باکتری های خوب روده را تغذیه می نماید. روده کوچک طی فرآیند هضم فیبر را جذب نمی نماید.

فیبر وارد روده عظیم می گردد. رشد باکتری های خوب در روده عظیم بهبود پیدا می نماید. تحقیقات اخیرا صورت گرفته عنوان می نمایند که این موضوع می تواند علت تأثیرات محافظت نماینده سیب در برابر چاقی مفرط، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی باشد.

5. ترکیبات موجود در سیب ممکن است به جلوگیری از سرطان یاری نمایند

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که بین ترکیبات گیاهی موجود در سیب و کاهش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط وجود دارد. علاوه بر این، یک مطالعه روی زنان گزارش کرد که خوردن سیب با کاهش میزان مرگ ومیر ناشی از سرطان ارتباط دارد. محققان باور دارند که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی سیب ممکن است مسؤول تأثیرات سیب روی پیشگیری از سرطان باشد.

6. حاوی ترکیباتی است که می توانند به مبارزه با آسم یاری نمایند

سیب غنی از آنتی اکسیدان ها بوده و به همین دلیل ممکن است از ریه ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کند. یک مطالعه عظیم مقیاس روی بیش از 68 هزار خانم به این نتیجه رسید که افرادی که بیشتر از دیگران سیب خوردند، کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار داشتند. خوردن تقریبا 15 درصد از یک عدد سیب عظیم در روز با 10 درصد کاهش خطر این عارضه در ارتباط بود.

پوست سیب حاوی فلاونوئید کوئرستین است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند و التهاب را کاهش دهد. دو فایده ذکر شده ممکن است روی آسم و واکنش های آلرژیک تأثیر بگذارند.

7. ممکن است برای تقویت سلامت استخوان ها مؤثر باشد

میوه خوردن با تراکم بالاتر استخوان ها در ارتباط است که نشانگر سلامت استخوان ها محسوب می گردد. محققان باور دارند که ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی موجود در سیب ممکن است استحکام و تراکم استخوان ها را بهبود ببخشند. برخی از مطالعات نشان می دهند که سیب می تواند تأثیرات مثبتی روی سلامت استخوان ها داشته باشد.

در یک مطالعه خانم ها به چهار گروه تقسیم شدند و سه گروه در وعده غذایی خود سیب تازه، سیب بدون پوست و سس سیب خوردند و یک گروه هم سیب نخوردند. نتایج این مطالعه نشان داد که خانم های سه گروه اول نسبت به گروه آخر، کلسیم کمتری را از دست دادند.

8. ممکن است از معده در برابر آسیب داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) محافظت کند

گروهی از مسکن ها که به عنوان داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی شناخته می شوند، می توانند به پوشش معده آسیب برسانند. یک مطالعه حیوانی روی موش های صحرایی به این نتیجه رسید که عصاره سیب به محافظت از سلول های معده در برابر آسیب ناشی از این داروها یاری کرد.

باور بر این است که دو ترکیب گیاهی موجود در سیب یعنی کاتچین و اسید کلروژنیک به طور ویژه در این زمینه مفید هستند. هرچند برای تأیید این یافته ها به مطالعات انسانی احتیاج است.

9. ممکن است از مغز محافظت کند

بیشتر تحقیقات صورت گرفته درباره خواص سیب، روی پوست و گوشت آن تمرکز می نمایند. این در حالی است که آب سیب هم ممکن است برای زوال عقل ناشی از سن مفید باشد. محققان در مطالعات صورت گرفته روی حیوانات به این نتیجه رسیدند که سیب گونه های فعال اکسیژن (ROS) در بافت های مغز را کاهش داد و زوال عقل را به حداقل رساند.

آب سیب ممکن است از استیل کولین محافظت کند که نوعی انتقال دهنده عصبی است که با افزایش سن زوال پیدا می نماید. سطح پایین استیل کولین با بیماری آلزایمر در ارتباط است.

محققان در یک مطالعه دیگر به موش های صحرایی مسن سیب دادند. آن ها به این نتیجه رسیدند که خوردن سیب به محافظت از مغز موش ها یاری کرد. سیب و آب سیب حاوی ترکیبات مشابهی هستند؛ بنابراین فرقی نمی نماید کدام را مصرف کنید.

سایر میوه های سالم و مقوی

سیب خواص زیادی برای سلامتی دارد و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر هم مشابه سیب هستند و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند.

اضافه کردن میوه ها و سبزیجات مختلف به رژیم غذایی می تواند سلامتی بدن را تقویت کند. در ادامه به چند نمونه از این سبزیجات و میوه ها اشاره می کنیم که می توانید هر از گاهی آن ها را جایگزین سیب کنید.

  • موز
  • بلوبری
  • کلم بروکلی
  • هویج
  • گل کلم
  • گریپ فروت
  • کلم برگ
  • انبه
  • هلو
  • گلابی
  • آناناس
  • اسفناج
  • توت فرنگی
  • سیب زمینی

عوارض جانبی مصرف سیب

برخی از افراد ممکن است با خوردن سیب دچار یک سری ناراحتی ها شوند. به طور مثال، افراد مبتلا به سندرم التهابی روده (IBS) ممکن است بعد از خوردن سیب برخی مسائل را تجربه نمایند.

علت این موضوع این است که سیب فیبرهایی دارد که در برخی از افراد منجر به علائم گوارشی از جمله گاز و درد شکم می گردد. فروکتوز موجود در سیب هم ممکن است برای افراد مبتلا به ناتوانی در تحمل فروکتوز مشکل آفرین گردد.

کلام آخر

سیب به طرز قابل توجهی برای سلامتی مفید است. از جمله خواص سیب می توانیم به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت و سرطان اشاره کنیم. علاوه بر این، فیبر محلول موجود در سیب ممکن است به کاهش وزن و تقویت سلامت روده یاری کند. برای اینکه بیشترین بهره را از خواص سیب ببرید، آن را با پوست بخورید.

منبع: health line, health line

منبع: دیجیکالا مگ

به "9 خاصیت شگفت انگیز سیب که شما را قانع می نماید هر روز این میوه را بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 خاصیت شگفت انگیز سیب که شما را قانع می نماید هر روز این میوه را بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید