پروژه جاده ازنا - شازند 7 ساله شد

به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، فاطمه حافظی - ازنا - خبرنگار:وجود ظرفیت های فراوان در ازنا باعث شده است پروژه های بزرگی در این شهرستان به اجرا درآید.

پروژه جاده ازنا - شازند 7 ساله شد

اما برخی از این پروژه ها به دلایل مختلف درگیر مشکلاتی شده و نتوانسته اند در موعد مقرر تکمیل شوند و به بهره برداری برسند و در نیمه راه مانده اند. یکی از این پروژه ها چهاربانده ازنا- شازند است که از ابتدای ورودی شهر ازنا در لرستان شروع می گردد و تا مرز شازند در استان مرکزی ادامه دارد. اجرای این پروژه در سال 91 شروع شد و قرار بود طبق یک برنامه زمان بندی 4 ساله تکمیل گردد و به بهره برداری برسد.

38 کیلومتر از پروژه 80 کیلومتری چهاربانده ازنا - شازند در لرستان و مابقی آن در استان مرکزی قرار گرفته است. اما همین 38 کیلومتر محدوده لرستان هم حدود 7 سال است که معطل مانده و مثل پارسال همچنان روی 50 درصد پیشرفت فیزیکی درجا می زند. روزانه حدود 6 هزار تردد در جاده شازند - ازنا و برعکس انجام می گردد که این میزان تردد و حجم ترافیک با جاده دوبانده و کم عرض فعلی همخوانی ندارد.

هرچند ارتباط ازنا - شازند به وسیله جاده محلی برقرار شده و به دلیل امتیازاتی همچون صرفه جویی در وقت و هزینه مورد استقبال رانندگان زیادی قرار گرفته، تردد خودروهای سنگین در آن موجب شده است حجم بالایی از تصادفات در این محور در محدوده لرستان رخ دهد. اکنون این پروژه با گذشت حدود 7 سال از شروع اجرای آن نه تنها پیشرفت قابل قبولی ندارد، معین هم نیست که انتها در چه زمانی به بهره برداری می رسد. در این میان نماینده دورود و ازنا از روند کار پیمانکاران رضایت ندارد و از طرف دیگر مسئولان راه و شهرسازی استان، روند کار را مطلوب ارزیابی می نمایند.

  • سرعت اجرای کار پایین است

نماینده دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت جاده ازنا - شازند می گوید: سرعت اجرای کار در پروژه چهاربانده کردن این جاده بسیار پایین است و دلیل اصلی اش نیز این است که پیمانکاران وظایف و تعهدات خود را به خوبی انجام نمی دهند. مجید کیان پور می افزاید: اعتبار لازم برای احداث و اصلاح جاده ازنا ـ شازند وجود دارد اما ضعف کاری پیمانکاران سبب شده است، با وجود این که در چندین قطعه در این جهت کارهای عمرانی انجام می گردد، سرعت اجرا پایین باشد.

وی می گوید: پروژه چهاربانده ازنا - شازند مشکل اعتبار و پیمانکار آن هم طلبی بابت اجرای این پروژه ندارد اما سرعت اجرای آن پایین است که وزارت راه و شهرسازی باید مشکل کار را پیدا کند. کیان پور اظهار می نماید: متاسفانه بر پیمانکاران پروژه های راه سازی نظارت وجود ندارد. وزارت راه باید، ضمن اعمال اقدامات کنترلی، برای کندی سرعت پیشرفت پروژه ها چاره ای بیندیشد و با خاطیان برخورد کند.

  • لغو اجرای پروژه به بهانه های مختلف

کیان پور می گوید: وجود چندین پیمانکار در این جهت باید سرعت اجرای کار را بالا ببرد و حضور این پیمانکاران برای مردم ملموس باشد، نه این که کار کند پیش برود. 7 سال برای اجرای یک پروژه 38 کیلومتری کم نیست. وی اضافه می نماید: با آن که همه ظرفیت های لازم و اعتباری برای پروژه های عمرانی دورود و ازنا آماده است و مسئله ای وجود ندارد، باید هرچه سریع تر پیمانکاران این پروژه ها توجیه شوند تا کار به مرحله بهره برداری نهایی برسد.

نماینده دورود و ازنا می گوید: متاسفانه اجرای این پروژه عمرانی به بهانه های مختلف از جمله نبود قیر، نبود ابزارآلات عمرانی و... لغو می گردد. این در حالی است که حدود 6 هزار وسیله نقلیه سبک و سنگین برای تردد از این محور استفاده می نمایند. این نماینده بیان می نماید: چون این جهت بدون گردنه است، مورد استقبال وسایل سنگین باربری هم قرار گرفته و همین مساله به بالا رفتن سرعت خودروها در آن منجر شده است.

  • ازنا از بن بست بیرون نیامد

یک کارشناس راه در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: راه ها یکی از زیرساخت های اصلی هستند که باعث توسعه مالی و رونق هر منطقه می شوند. فرهاد دلفانی می افزاید: تنها شهرستان بن بست در استان، ازنا بود که هیچ راه ارتباطی با هیچ یک از استان های همجوار نداشت. مردم این شهرستان برای رفتن به هر استانی باید به شهرستان الیگودرز یا بروجرد می رفتند تا در جهت اصلی برای عبور قرار بگیرند.

وی بیان می نماید: برای خروج این شهرستان از بن بست از موقعیت، جاده و جهت دسترسی به استان مرکزی استفاده شد تا مردم راحت تر به استان مذکور و سپس سایر استان ها دسترسی داشته باشند. دلفانی می گوید: اما به دلیل کوتاه بودن این جهت و کمتر شدن زمان دسترسی به استان مرکزی به وسیله آن، رانندگان خودروهای سبک و سنگین دیگر جهتها هم برای کاهش هزینه، وقت و... از آن استفاده می نمایند.

همین موضوع باعث شده است امروز جاده ازنا - شازند به یکی از پرترددترین جاده های استان تبدیل گردد. وی ادامه می دهد: بیش از 7 سال از شروع پروژه چهاربانده کردن جاده ازنا - شازند می گذرد اما متاسفانه هنوز نه از چهاربانده خبری است و نه از ایمنی لازم در جاده. بنابراین روزانه خطرات بسیاری رانندگان و سرنشینان خودروها را در این جهت تهدید می نماید.

  • جاده ازنا - شازند؛ راه توسعه شهرستان

دلفانی می گوید: جاده ازنا - شازند می تواند موقعیت خوبی را برای توسعه ازنا فراهم کند. اما این موضوع زمانی محقق می گردد که پروژه به اتمام برسد. وی می افزاید: با توجه به گذشت 7 سال از پروژه و این که تاکنون پیشرفت قابل قبولی نداشته، در حالی که هزینه های زیادی بالغ بر 24 میلیارد تومان هم برای آن صرف شده است، قطعا نمی توان به اتمام آن در مدت کم خوش بین بود.

  • پروژه ای که مشمول مرور زمان شد

این کارشناس راه بیان می نماید: پروژه ای که می توانست در موعد مقرر، یعنی نهایتا تا خاتمه سال 95، با صرف هزینه هایی کمتر از این زمان به اتمام برسد، به دلیل سهل انگاری و عدم مدیریت و برنامه ریزی و نظارت درست نیمه کاره مانده است. وی اضافه می نماید: این پروژه امروز مشمول مرور زمان و صرف هزینه کلان شده است. چون قیمت مصالح نسبت به سال های قبل چندبرابر و از طرفی دشواری تامین مصالح نیز مزید بر علت شده است.

همین موضوع باعث می گردد که با اعتبارات اندک نتوان پیشرفت قابل قبولی در پروژه ایجاد کرد. دلفانی می گوید: با روند و اعتبار کنونی، قطعا این پروژه تا خاتمه سال 99 هم به اتمام نمی رسد و می طلبد که مسئولان ارشد استان و شهرستان به پیگیری کار آن در سطح وزارتخانه اهتمام لازم را داشته باشند تا بتوان آن را در زمان کمتری به اتمام رساند.

  • جذب 7 میلیارد تومان اعتبار در امسال

این صحبت ها در حالی مطرح می گردد که مدیر ساخت و توسعه راه های اداره راه و شهرسازی لرستان کاملا این موضوع را رد می نماید. سعید نظری در این زمینه به خبرنگار وبلاگ عینک آفتابی مردانه می گوید: در اجرای پروژه چهاربانده ازنا - شازند هیچ مشکل خاصی وجود ندارد و 6 پیمانکار این پروژه وظایف خود را بر اساس برنامه پیش بینی شده انجام می دهند. وی می افزاید: آخرین تخصیص اعتباری که به این پروژه تعلق گرفته، 7 میلیارد تومان بوده که کامل جذب شده است و در حال حاضر برای پروژه صرف می گردد.

  • تا خاتمه سال 11 کیلومتر زیر بار ترافیک می رود

نظری اظهار می نماید: طول جهت ازنا - شازند در حوزه لرستان بین 35 تا 40 کیلومتر است و تاکنون هیچ قسمتی از آن زیر بار ترافیک نرفته است. وی ادامه می دهد: اما با توجه به اعتبار تخصیص یافته و جذب شده، سعی بر این است که تا خاتمه سال حداقل 11 کیلومتر آن در حوزه مومن آباد تا ازنا زیر بار ترافیک برود. مدیر ساخت و توسعه راه های اداره کل راه و شهرسازی لرستان می گوید: این اعتبار جوابگوی اتمام این پروژه و به بهره برداری رساندن آن نیست اما درصدد هستیم که تا خاتمه سال بخش عمده کار را به انتها برسانیم.

منبع: همشهری آنلاین

به "پروژه جاده ازنا - شازند 7 ساله شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پروژه جاده ازنا - شازند 7 ساله شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید