نماینده عراقی: برگزاری انتخابات بدون تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی بی ارزش است

به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، نماینده مجلس عراق توضیح داد که بدون تغییر نظام مجلسی در کشور و کاهش شمار کرسی های مجلس برگزاری انتخابات ارزشی ندارد.

نماینده عراقی: برگزاری انتخابات بدون تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی بی ارزش است

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ عینک آفتابی مردانه، حسن سالم نماینده فراکسیون الصادقون در مجلس عراق، در واکنش به مشخص زمان برگزاری انتخابات زودهنگام از سوی مصطفی الکاظمی نخست وزیر، طی بیانیه ای اظهار داشت که تا زمانی که قانون اساسی کشور اصلاح نگردد و نظام مجلسی به نظام ریاستی تغییر نکند، برگزاری هر انتخاباتی بی ارزش است.

وی طی بیانیه ای که نسخه ای از آن در پایگاه خبری المعلومه منتشر شد، اظهار داشت: تا زمانی که قانون اساسی کشور اصلاح نگردد و از نظام مجلسی به نظام ریاست جمهوری با یک کمیسیاریای مستقل انتخاباتی فعال به دور از کنترل و سهم خواهی های احزاب تغییر نکند و قانون دادگاه فدرال تصویب نگردد، برگزاری انتخابات زودهنگام یا غیر آن ارزشی ندارد.

این نماینده عراقی از کمیته اصلاح قانون اساسی خواست تا در اصلاح بند مربوط به کاهش شمار اعضای مجلس به 100 عضو تسریع کند و مجلس نیز هرچه سریع تر این قانون را تکمیل کند.

نظام سیاسی در عراق نظام مجلسی است و نخست وزیر در این کشور بالاترین مقام اجرایی است و سِمت ریاست جمهوری بیشتر تشریفاتی و فاقد قدرت اجرایی است.

تا به امروز بعد از سقوط رژیم بعث به ریاست صدام، چهار دوره انتخابات مجلسی برگزار گردیده که آخرین دور آن در بیست و دوم اردیبهشت (12 می 2018) در سراسر عراق برگزار گردید که و دادگاه فدرال عراق به عنوان دادگاه قانون اساسی این کشور بیست و هشتم مرداد ماه 1397، نتایج انتخابات مجلسی عراق را تأیید کرد تا بر اساس رایزنی های گروه های عراقی، انتها عادل عبدالمهدی نخست وزیر شد اما در پی اعتراض های خیابانی در عراق که از اول اکتبر سال گذشته در اعتراض به فقدان خدمات، ضعف عملکرد دولت های متوالی عراق، بیکاری، فقر و فساد شروع شد، وی ناگزیر به استعفا شد.

پس از استعفای عبدالمهدی و کشمکش های سیاسی متعدد، انتها مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر دوره انتقالی انتخاب شد تا انتخابات زودهنگام را برگزار کند. وی آدینه پیش، پس از گذشت دو ماه از انتخابش به عنوان نخست وزیر عراق گفت که انتخابات مجلسی زودهنگام کمتر از یک سال دیگر برگزار خواهد شد و 6 ژوئن سال 2021 (16 خرداد 1400) را به عنوان زمان برگزاری انتخابات زودهنگام اظهار داشت.

به اعتقاد بعضی از احزاب سیاسی عراق از جمله عصائب اهل الحق، ائتلاف الفتح و ائتلاف النصر برقراری نظام مجلسی به شیوه سهم خواهی احزاب و گروه ها، موجب فساد و چند دستگی در کشور می گردد و چرخ اداره امور را لنگ می نماید به همین دلیل به دنبال شروع تظاهرات های مردمی و فشار برای استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر وقت از اکتبر سال گذشته، خود او نیز پیشنهاد داد تا نظام ریاستی در کشور برقرار گردد فرایند سیاسی در این کشور اصلاح گردد.

قیس الخزعلی دبیر کل جنبش مقاومت عصائب اهل الحق یک سال پیش، قوانین و نظام کنونی در عراق را نامناسب توصیف نموده و خواهان نظام ریاست جمهوری برای کشورش شده بود و با بیان اینکه نظام ریاستی اکنون در بسیاری از کشورهای قدرتمند در حال اجراست، گفت: در عراق هم باید نظام ریاستی یا شبه ریاستی باشد تا مردم بتوانند مستقیماً رئیس جمهور را انتخاب نمایند.

وی با بیان اینکه مشکل عراق در سیستم است نه در افراد، شرح داد که اگر قرار است همچنان نظام مجلسی در کشور برقرار باشد باید تفسیر دادگاه فدرال از فراکسیون عظیم تر در مجلس آنالیز گردد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "نماینده عراقی: برگزاری انتخابات بدون تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی بی ارزش است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نماینده عراقی: برگزاری انتخابات بدون تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی بی ارزش است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید