حضور 12 پژوهشگر ایرانی در جمع پژوهشگران پر استناد دنیا

به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، 12 پژوهشگر وابسته به مؤسسات ایرانی در بین پژوهشگران پر استناد دنیا قرار گرفتند.

حضور 12 پژوهشگر ایرانی در جمع پژوهشگران پر استناد دنیا

مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس در سال 2022 نام نزدیک به 7 هزار پژوهشگر را در 21 زمینه علمی در لیست پژوهشگران پراستناد جای داده است. این پژوهشگران نماینده نزدیک به 70 کشور دنیا هستند. پیرامون چهار هزار پژوهشگر در زمینه های علمی ویژه و بیش از سه هزار پژوهشگر در میان رشته دسته بندی شده اند.

برای شناسایی پژوهشگران پراستناد، مقاله های پراستناد در نشریه های نمایه شده وب آو ساینس در نمایه های استنادی علوم و علوم اجتماعی در یک دهه گذشته (از 2011 تا 2021 میلادی) پیمایش شده اند.

مقاله های پراستناد، آن هایی هستند که بیشترین استناد را در زمینه های علمی خود می گیرند و در یک درصد نخست جای دارند و در پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI) می آیند. پژوهشگرانی که مقاله پراستناد دارند، پژوهشگران تأثیرگذار به شمار می روند و آن هایی که نامشان با فراوانی بیشتری می آید، تأثیرگذارتر هستند.

از این رو، پژوهشگران بر اساس شمار مقاله های پراستنادشان رتبه بندی و آن هایی که در یک درصد نخست جای گرفته اند، به عنوان پژوهشگر پراستناد معرفی می شوند. برای رعایت انصاف، در روش شناسی این لیست، نام پژوهشگرانی که به شکل افراطی دارای آمار خوداستنادی هستند، کنار گذاشته می شوند.

در ویرایش پیشین لیست پژوهشگران پراستناد، 15 پژوهشگر از مؤسسه های ایرانی بودند، ولی در ویرایش 2022، 12 پژوهشگر با وابستگی سازمانی مؤسسه های ایرانی در این لیست جای گرفته اند. نام پژوهشگران پراستناد وابسته به مؤسسه های ایرانی به همراه زمینه علمی، وابستگی سازمانی نخست و وابستگی سازمانی دوم آن ها (اگر داشته باشند) در جدول زیر آمده است (ترتیب بر پایه الفبایی نام خانوادگی انگلیسی پژوهشگران).

لیست پژوهشگران پراستناد سال 2022 میلادی، 6 هزار و 938 پژوهشگر را در بر دارد که پیشگام تأثیرگذاری در زمینه های علمی خود هستند.

حدود 40 درصد از لیست پژوهشگران پراستناد سال 2022 میلادی وابستگی سازمانی یکی از مؤسسه های آمریکا را دارند (2764 پژوهشگر). چین با 1169 پژوهشگر در جایگاه دوم است و کشور های انگلستان (579 پژوهشگر)، آلمان (369 پژوهشگر) و استرالیا (337 پژوهشگر) نیز در جایگاه های بعدی هستند.

دانشگاه هاروارد با 233 پژوهشگر پرتکرارترین مؤسسه در لیست 2022 است. پژوهشگرانی که لغزشی در وابستگی سازمانی آن ها اتفاق افتاده است، می توانند به پیوند recognition.webofscience.com/awards/highly-cited/2022 سر بزنند و آن را گوشزد نمایند.

بر اساس این گزارش، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و بروزرسانی ابزار هایی حرفه ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری و نوآوری کشور می کوشد تا در زمینه های در پیوند با مأموریت هایش به سیاست گذاران برای برنامه ریزی های درست و کارآمد کمک رساند.

گزارش پیش رو از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در دنیا (نما) است که به پایش و گزارش پیرامون 90 شاخص گوناگون از 55 نهاد دنیای در حوزه های علم، فناوری و نوآوری می پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

وبلاگ عینک آفتابی مردانه علمی پزشکی دانشگاه و کنکور

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "حضور 12 پژوهشگر ایرانی در جمع پژوهشگران پر استناد دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حضور 12 پژوهشگر ایرانی در جمع پژوهشگران پر استناد دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید