پروبیوتیک چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟

به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، شاید تا به حال بارها کلمه پروبیوتیک را در تبلیغات و محصولات غذایی دیده باشید و برای شما این سوال پیش آمده باشد که پروبیوتیک چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید به یافته های علم پزشکی مراجعه کرد. علم پزشکی برای پاسخ به سوال پروبیوتیک چیست، توضیحات مختلفی را ارائه نموده است که یکی از ساده ترین پاسخ ها بدین صورت است: طبق تحقیقات انجام شده، باکتری های موجود در بدن شما بیشتر از سلول هاست و نسبت باکتری به سلول 10 به 1 است.

پروبیوتیک چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟

طبق تخمین ها ما در بدن خود با 39 تا 300 تریلیون باکتری زندگی می کنیم. این عدد بسیار بزرگی ست. محل سکونت بسیاری از این باکتری ها در روده انسان است و بیشتر آن ها بی ضررند. بعضی از آن ها مفید و تعداد کمی از باکتری ها می توانند باعث بیماری شوند.

پروبیوتیک ها نوع خاصی از باکتری های مفید هستند که برای سلامتی فواید زیادی دارند. وظیفه اصلی آن ها، حفظ تعادل در بدن شماست. هنگامی که بیمار می شوید، باکتری های بدن شما زیاد می شوند و خوردن پروبیوتیک باعث می گردد تعادل در بدن شما حفظ گردد.

در این مطلب می خواهیم به آنالیز سوال پروبیوتیک چیست، بپردازیم و خواص محصولات پروبیوتیک را شناسایی کنیم. پس تا خاتمه مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ سوال خود را پیدا کنید و با این باکتری مفید آشنا شوید.

باکتری پروبیوتیک چیست

پروبیوتیک ها باکتری های زنده و مخمرهایی هستند که از فواید زیادی برای سلامتی برخوردارند. پروبیوتیک ها معمولا به ماست اضافه یا به عنوان مکمل غذایی مصرف می شوند و اغلب به عنوان باکتری خوب یا محبت آمیز توصیف می شوند.

باکتری پروبیوتیک در روده انسان به طور طبیعی وجود دارد که به سلامت سیستم گوارشی یاری می نماید. علاوه بر این که پروبیوتیک به طور طبیعی در بدن وجود دارد، در بعضی از مواد غذایی و مکمل ها و در قالب قرص یا پودر به فروش می رسد.

پروبیوتیک در لغت یک کلمه یونانی و به معنی برای زندگی ا ست. اگر که یک زن هستید و مانند فروغ فرخزاد به آزادی و برابری در زندگی خود اعتقاد دارید، در ابتدا باید به فکر سلامت بدن خود باشید. جالب است بدانید تنها باکتری در بدن که به فکر سلامتی زنان است، باکتری پروبیوتیک است. تحقیقات نشان می دهند که پروبیوتیک ها می توانند در درمان بعضی بیماری های زنان که باعث بروز مشکل در دستگاه تناسلی شان می شوند موثر باشند.

اگر که نمی دانید پروبیوتیک چیست، بهتر است در همین ابتدا بعضی علائم را که نشان می دهد بدن شما به پروبیوتیک احتیاج دارد بشناسید. 6 نشانه احتیاجمند به پروبیوتیک عبارتند از:

  • اگر آلرژی و آسم دارید.
  • اگر از یک یا چند اختلال خلقی رنج می برید.
  • اگر مسمومیت غذایی داشته اید.
  • اگر آنتی بیوتیک مصرف نموده اید.
  • اگر دائما مریض می شوید.
  • اگر دچار بیماری های پوستی مانند آکنه و پسوریازیس هستید.

این 6 علامت نشان می دهد که تعادل باکتریایی در روده شما به هم خورده است و شما احتیاج به مصرف پروبیوتیک ها برای حفظ تعادل روده دارید و استفاده از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک یا مکمل های پروبیوتیک به فرایند حفظ تعادل باکتری در روده شما یاری می نمایند.

پروبیوتیک ها می توانند هم برای بزرگسالان و هم برای بچه ها مفید باشند. اگر کودک شما دچار بیماری شده و احتیاج به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشد، مصرف پروبیوتیک می تواند به کاهش علائم یاری کند. از جمله خواص محصولات پروبیوتیک برای بچه ها، یاری به برطرف یبوست، رفلاکس اسید معده، اسهال و اگزما می تواند باشد.

خواص محصولات پروبیوتیک

همان طور که در مطالب بالاتر به پاسخ سوال پروبیوتیک چیست، به طور کامل اشاره شد، باید با خواص محصولات پروبیوتیک هم آشنا شوید و آن ها را بشناسید. خواص محصولات پروبیوتیک برای سلامتی بدن بسیارند و بسته به دوزی که برای بدن مصرف می شوند، اثرات فراوانی روی سلامتی خواهند داشت.

ماست پروبیوتیک چیست

ماست یکی از برترین منابع پروبیوتیک است و می توان آن را یک پروبیوتیک طبیعی در نظر گرفت. ماست پروبیوتیک از شیری درست می گردد که به وسیله پروبیوتیک ها، عمدتا باکتری های اسیدلاکتیک تخمیر می شوند. یکی از خواص محصولات پروبیوتیک یاری به سیستم گوارشی بدن است.

ماست پروبیوتیک هم یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی پروبیوتیکی ست و سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین های گروه B است. این ماست تعداد باکتری های مفید در روده را افزایش می دهد و مصرف مستقیم باکتری های زنده را راحت می نماید.

بعضی از فواید ماست پروبیوتیک عبارت است از:

  • کاهش وزن
  • بهبود هضم
  • افزایش عملکرد ایمنی
  • پوستی سالم تر
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری ها

هر انسانی ممکن است تمام طول عمر خود را صرف دوری از باکتری ها کند و نداند فواید پروبیوتیک چیست و تا چه اندازه سیستم گوارش بدن انسان، به این باکتری علاقه مند است. بهتر است بدانید هیچ راه ساده و خوشمزه ای برای واردکردن پروبیوتیک به برنامه غذایی تان وجود ندارد مگر این که ماست پروبیوتیک را به عنوان میان وعده مورد علاقه خود قرار دهید.

قرص پروبیوتیک چیست

چه به تازگی با پروبیوتیک آشنا شده اید و چه قبلا این باکتری را در رژیم غذایی خود قرار داده اید، پروبیوتیک ها سال هاست که وجود دارند و برای سلامتی روده شما مناسب هستند. خواص محصولات پروبیوتیک علاوه بر هضم آسان غذا، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی، باعث افزایش فراوری سروتونین در مغز می شوند که به کاهش علائم افسردگی یاری می نماید.

علاوه بر این که پروبیوتیک در مواد غذایی تخمیری مانند ماست وجود دارد، مکمل های پروبیوتیک به شکل قرص مورد توجه قرار گرفته اند و بدون نسخه قابل دسترس هستند. اگر می خواهید بدانید که کدام منبع برای دریافت پروبیوتیک مناسب تر است، باید معایب و مزایای هر کدام را شناسایی کنید.

فواید و مضرات ماست

ماست ارگانیک منبع خوبی برای پروبیوتیک است. جدا از وجود باکتری خوب یا همان پروبیوتیک در آن، ماست سرشار از کلسیم و پروتئین هم هست که برای بدن شما ضروری هستند. خریدن ماست و قراردادن آن در رژیم غذایی آسان تر است. می توانید به عنوان دسر، صبحانه یا میان وعده، ماست پروبیوتیک را مصرف کنید که در این بین، انتخاب های متنوعی مثل ماست سنتی، ماست یونانی و حتی ماست ایسلندی دارید.

از معایب ماست پروبیوتیک این است که محتمل است ماست های حاوی پروبیوتیک، بعضی شان دارای قند بالایی باشند که این می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد. اگر می خواهید مطمئن شوید که ماست شما دارای پروبیوتیک و قند کم است، برچسب آن را قبل از خرید آنالیز کنید.

یکی دیگر از معایب این است که تخمین اندازه پروبیوتیک موجود در ماست سخت بوده و ضروری است روزانه دو تا چهار بار ماست را با وعده غذایی میل کنید تا متوجه فواید آن شوید. پس بهتر است به این دو نکته هنگام خرید ماست پروبیوتیک توجه داشته باشید.

مزایا و معایب قرص پروبیوتیک

قرص های پروبیوتیک معمولا دارای مقادیر بیشتری از پروبیوتیک نسبت به غذاهای تخمیری مانند ماست هستند و مقدار پروبیوتیک موجود در آن ها روی برچسب قرص برای هر وعده درج شده است تا شما متوجه شوید بعد از هربار مصرف قرص، چه مقدار از پروبیوتیک را دریافت می کنید. مکمل های پروبیوتیک برای افرادی که آلرژی یا حساسیت غذایی دارند، انتخاب مناسب تری هستند. یکی دیگر از مزایای قرص های پروبیوتیک، ماندگاری بیشتر آن نسبت به مواد غذایی دیگر است.

یکی از معایب قرص پروبیوتیک این است که هیچ ماده معدنی یا مغذی دیگری در این قرص وجود ندارد. آن ها معمولا قیمت بالایی دارند و گران تر از ماست هستند که در این شرایط اگر دنبال برندهای باکیفیت باشید، قیمت آن ها بیشتر هم می گردد.

حالا دیگر می دانید پروبیوتیک چیست

با توجه به موارد گفته شده، بیشتر افراد نمی دانند پروبیوتیک چیست، چه کاربردی دارد و چطور باید از آن بهره ببرند.

اگر در خصوص خوردن ماست یا خریدن قرص های پروبیوتیک سردرگم هستید و بعلاوه بیماری زمینه ای دارید و می خواهید بدانید فواید و مضرات پروبیوتیک چیست و چه آثاری روی شما خواهد داشت، مشورت با پزشک می تواند به فرایند تصمیم گیری شما یاری کند. انتخاب نوع پروبیوتیک در نهایت به عادات غذایی و بعلاوه نوع پروبیوتیکی که روده شما به آن احتیاج دارد بستگی خواهد داشت.

منبع: اسنپ مارکت

به "پروبیوتیک چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پروبیوتیک چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید