عبور از بحران برق در یک کشور فرضی

به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، پیمان روشن ضمیر؛ رئیس جمهور یک کشور فرضی با من تماس گرفت و برای حل معضل قطع برق در آن کشور از من درخواست مشاوره و کمک کرد. در آن کشور رابطه دولت با مردم تقریبا خوب است.

عبور از بحران برق در یک کشور فرضی

فرض می کنیم شبکه برق آن کشور در یک سوم ساعت های شبانه روز به مقدار بیست درصد برق کم دارد پس مجبور است نوبتی در هر محله چند ساعت در روز برق را قطع کند.

فرض می کنیم مردم آن کشور از این که روزی 3 یا 4 ساعت به صورت پشت سرهم برقشان قطع می شود کلافه شده اند و آماده همکاری هستند تا چند ساعت مداوم برقشان قطع نشود. اما دولت هرچه به مردم میگوید کمتر برق مصرف کنید نتیجه نداشته، چون مردم هیچ معیاری ندارند که اگر کمتر مصرف کنند ساعت های خاموشی شامل آن ها نمی شود.

می بینند فلان روز و روز قبلش که کم مصرف کردند یا اصلا خانه نبودند هم باز 4 ساعت در محله آن ها برق رفت .. مردم نمی دانند این کم مصرف کردن یعنی دقیقا چه زمانی و اصلا یعنی چی.

پس خلاصه مشخصه آن کشور فرضی چنین است: (مردم کلافه عصبانی، اما آماده همکاری با هر طرح منطقی که نتیجه قطعی بدهد و داری اعتماد تقریبی به دولت)

راهکار من برای آن کشور فرضی

در این طرح هر خانه با دستان ساکنینش هر دو یا سه ساعت یک بار 15 دقیقه وسایل پر مصرف را خاموش می کند و هر خانه می داند نوبت خاموشی او از چه دقیقه ای شروع و در چه دقیقه ای تمام می شود و هرگز بیشتر از 15 دقیقه مداوم طول نمی کشد. در این 15 دقیقه یخچال در برق است پس مواد فاسدشدنی و آب شدنی با چند ساعت قطع کامل برق آسیب نمی بیند.

در این 15 دقیقه کولر ها خاموش لامپا تا جای ممکن خاموش و از جاروبرقی و اتو و لباس شویی و ماکروفر و تلویزیون استفاده نمی شود.

طرح به این صورت است که دولت اپلیکیشنی درست می کند که هر خانواده شماره واحد خانه خود را در آن اپلیکیشن وارد می کند.

واحد 1

واحد 2

واحد 6 و ...

آدرس و کد پستی اهمیتی ندارد مگر برای منازل ویلایی و مغازه ها.

اپلیکیشن از سه دقیقه قبل از نوبت خاموشی آن شماره واحد الارم می دهد مثلا واحد های 6 در کل کشور همزمان نوبتشان می شود و همه مردم می دانند دقیقه ای که در آن هستند نوبت کدام واحد است .. (واحد ها از یه شماره ای بالاتر همه با هم در یک زمان نوبتشان می شود)

خانه های ویلایی و مغازه فقط شما پلاک را اعلام می کنند و اپلیکیشن بر اساس فرمول کاری می کند که منازل ویلایی و مغازه ها هم هر سه ساعت فقط 15 دقیقه وارد فاز همکاری شوند.

مهمترین نماد همکاری خاموش کردن کولرهاست

همسایه ها متوجه می شوند واحدی که اکنون نوبت اوست آیا همکاری کرده یا نه و می توانند سر را از پنجره بیرون بیاورند با صدای بلند به او تذکر دهند. مردم همگی روز هایی که 4 یا حتی 6 ساعت مداوم برق نداشتند را به یاد می آورند و کسی از تذکر دادن خجالت نمی کشد این قرار جمعی ملت است برای گذار از این دوران.

می شود به نام بخشی از طرح رسم کرد هر کس نوبت واحدش تمام شده از پنجره شماره واحد بعدی را صدا بزند. این یک یادآوری محبت آمیز است، چون ممکن است واحد بعدی حواسش نباشد یا گوشیش خاموش باشد. مغازه ها به مغازه کناری تذکر می دهند که نوبت من تمام شد نوبت تو شروع شد. آن کسی که خودش نوبت همکاری 15 دقیقه ای را رعایت کرده از دادن یک تذکر کوچک و محبت آمیز به همسایه کناری که نوبت تو است خجالت نمی کشد.

دولت می تواند از نرم افزار های مشهور که هم اینک بر روی گوشی بیشتر مردم آن کشور نصب است هم برای آلارم های طرح استفاده کند مثل نرم افزار تاکسی اینترنتی و بانکی.

منبع: فرارو

به "عبور از بحران برق در یک کشور فرضی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عبور از بحران برق در یک کشور فرضی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید