آموزش کاشی کاری دیوار
به گزارش وبلاگ عینک آفتابی مردانه، در بسیاری از مواقع هیچ چیز بهتر از اجرای یک طراحی زیبا با استفاده از کاشی نیست. استفاده از کاشی برای طراحی دیوار بیش تر در حمام و دیوار بین کابینتی آشپزخانه دیده می گردد. اما این امکان وجود دار از این روش برای دیزاین دیوار در هر قسمتی از خانه که تمایل دارید، استفاده نمایید. آن چه که در این مطلب از ما به بیان آن خواهیم پرداخت، آموزش کاشی کاری دیوار می باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مرحله اول
آن چه که در ابتدا باید انجام دهید، اندازه گیری طول و عرض دیوار می باشد. این کار برای معین کردن تعداد کاشی مورد احتیاج، لازم می باشد. در زمان خرید کاشی بهتر است یک جعبه کاشی اضافه نیز خریداری نمایید. در این صورت اگر در حین انجام کار کاشی دچار آسیب دیدگی شد، می توانید از کاشی های اضافه استفاده نمایید.
مرحله دوم
در این مرحله با استفاده از قلم و چکش، نسبت به جداسازی کاشی های قدیمی از روی دیوار اقدام نمایید. برای انجام این کار قلم را با زاویه 45 درجه در بین کاشی ها قرار داده و با چکش بر روی آن ضربه بزنید. برای انجام این کار بهتر است از گوشه دیوار آغاز به انجام کار کنید. توجه داشته باشید که قلم را بر روی ملات بین کاشی ها قراردهید، در این صورت کاشی ها آسان تر جدا می شوند. در صورتی که قلم را با زاویه 45 درجه بر روی دیوار قرار ندهید، ممکن است به دیوار آسیب وارد گردد.
مرحله سوم
بعد از جداسازی کاشی ها از روی سطح دیوار، درصورت وجود هرگونه آسیب دیدگی دیوار نسبت به تعمیر و بازسازی آن اقدام نمایید. برای انجام این کار می توانید از بتونه بهره ببرید. برای بتونه گیری محل آسیب دیده از کاردک استفاده نمایید. بعد از انجام این کار به مدت 4 تا 6 ساعت اجازه دهید تا کامل خشک گردد. در صورتی که در این زمینه مهارت ندارید، می توانید از یک متخصص یاری بگیرید.
مرحله چهارم
در این مرحله نوبت به سمباده زنی سطح مورد نظر می رسد. این کار برای هم سطح سازی دیوار مهم و اساسی می باشد. برای انجام این کار می توانید از کاغذ سمباده 100-80 استفاده نمایید. اگر سطح مورد نظر بزرگ می باشد، بهتر است برای انجام این کار از سمباده برقی استفاده نمایید.
مرحله پنجم
بعد از سمباده زنی فضای مورد نظر، از یک اسفنج خیس برای تمیز کردن دیوار استفاده نمایید. این کار باعث پاک شدن گرد و غبار ناشی از سمباده زنی می گردد. بعد از انجام این کار حداقل یک ساعت برای خشک شدن دیوار صبر کنید. اگر فضای دیوار بزرگ است بهتر است در فواصل زمانی، نسبت به تعویض آب سطل و استفاده از آب تمیز اقدام نمایید.
مرحله ششم
اگر قصد کاشی کاری دیوار حمام دارید، قبل از انجام این کار از سیلر ضد آب بر روی سطح دیوار استفاده نمایید. برای انجام این کار می تواند از سیلر نواری بهره ببرید. در هنگام انجام این کار مطمئن شوید، تمامی قسمت ها به خوبی توسط سیلر پوشیده شده است. بعد از انجام این کار به مدت 2 الی 3 ساعت اجازه دهید، خشک گردد. استفاد از سیلر ضد آب، از نفوذ آب به دیوار و ایجاد آسیب دیدگی آن جلوگیری به عمل می آورد.
مرحله هفتم
در این مرحله در خصوص الگویی که تمایل به اجرای آن بر روی دیوار با استقاده از کاشی دارید، تصمیم گیری نمایید. برای مثال می توانید از دو رنگ کاشی سیاه و سفید استفاده نموده و الگوی شطرنجی بر روی دیوار ایجاد کنید.
مرحله هشتم
در این مرحله قبل از نصب کاشی ها بر روی دیوار می توانید نسبت به اجرای الگوی مورد نظر، با قرار دادن کاشی ها در کنار یکدیگر اقدام نمایید.
مرحله نهم
در این مرحله نوبت به نصب کاشی ها بر روی دیوار فرا می رسد. برای انجام این کار از گوشه دیوار آغاز به استفاده از ملات بر روی دیوار بر اساس اندازه کاشی ها کنید. برای انجام این کار می توانید از ماله استفاده نمایید. بهتر است اندازه ملات بر روی دیوار به اندازه نصب دو یا سه کاشی باشد. توجه داشته باشید که از یک لایه نارک ملات بر روی دیوار استفاده نمایید.
مرحله دهم
در این مرحله با استفاده از یک ماله دنداره دار، با زاویه 45 درجه نسبت به دیوار خطوط افقی بر روی ملات ایجاد نمایید. این کار برای نصب بهتر کاشی ها مهم و اساسی می باشد.
مرحله یازدهم
بعد از انجام مراحل بالا، اولین کاشی را با دقت از لبه دیوار بر روی قسمت مورد نظر قرار دهید. بعد از قرار دادن اولین کاشی با توجه به الگوی مورد نظر سایر کاشی ها را بر روی دیوار قرار دهید. توجه داشته باشید که برای انجام این کار از قسمت های کوچک آغاز کنید.
مرحله دوازدهم
در حین انجام این کار از فاصله دهنده در بین کاشی ها استفاده نمایید.
مرحله سیزدهم
بعد از نصب تمام کاشی ها و اتمام کار در این مرحله، فاصله دهنده ها را از بین کاشی ها بردارید. انجام این کار باید یک و نیم ساعت بعد از اتمام نصب کاشی ها باشد. توجه داشته باشید که بعضی از این المان ها دائمی می باشند. این بدان معناست که احتیاج به برداشتن آن ها از بین کاشی ها نمی باشد. در هنگام خرید به این مورد توجه داشته باشید.
مرحله چهاردهم
در این مرحله نوبت به دوغاب دهی سطح کاشی ها می رسد. در هنگام خرید دوغاب به رنگ کاشی ها توجه داشته و بر اساس رنگ آن ها نمونه ای مناسب تهیه نمایید. 15 دقیقه بعد از برداشتن فاصله دهنده ها نسبت به دوغاب دهی سطح کاشی ها اقدام کنید.
مرحله پانزدهم
در این مرحله بعد از گذشت 30 دقیقه بعد از دوغاب دهی، با استفاده از یک اسفنج خیس نسبت به پاکسازی سطح دیوار اقدام نمایید.
مرحله شانزدهم
بعد از گذشت یک ساعت از پاکسازی سطح کاشی ها با استفاده از اسفنج خیس، با استفاده از یک اسفنج خشک،سطح کاشی ها را تمیز کنید.
مرحله هفدهم
در این مرحله از سیلر بر روی کاشی ها استفاده نمایید. برای انجام این کار می توانید از اسپری سیلر بهره ببرید. در هنگام انجام این کار اطمینان حاصل کنید، تمامی قسمت های کاشی از طریق سیلر پوشیده شده است. بعد از انجام این کار به مدت 6 الی 8 ساعت اجازه دهید سیلر به طور کامل خشک گردد.
منبع: ساختمانچی